Törölte a YouTube Dúró Dóra könyvdarálós videóját

2020.10.01. 20:04

Ezt a videót eltávolítottuk, mert megsértette a YouTube Általános Szerződési Feltételeit 

- fogadja a felirat azokat, akik meg szeretnék tekinteni a legnagyobb videós közösségi oldalon Dúró Dóra legújabb poltikai akcióját.

A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője még pénteken tartott sajtótájékoztatót, ahol egy iratmegsemmisítő segítségével ledarálta a Meseország mindenkié című könyvet. A politikusnő szerint ugyanis a mesekönyv a „homoszexualitást propagálja” azzal, hogy történeteiben több kisebbség mellett LMBTQ karaktereket is szerepeltet. 

Dúró performanszát sokakat felháborított, több híresség hevesen kritizálta őt, de közleményt adott ki az ügy kapcsán a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése is. Utóbbi egyenesen a náci könyvégetésekkel és a kommunista könyvzúzdákkal hozták történelmi párhuzamba a cselekedetét. 

Kapcsolódó

Fluor: Jövő héten akasztani fogunk? Mi a terv?

A zenész szerint legalább meseország maradjon meg, ha már úgyis pártok mondják meg, hogy ki a magyar, meg ki nem.

Dúró az Indexnek reagált az őt ért kritikákra, ahol elmondta, ezeket egy, a személyi elleni támadásként értékeli, az „állandó nácizást” pedig unalmasnak tartja. A képviselőnő szerint nem a könyvdarálás jelent veszélyt a társadalomra, hanem az, hogy „a gyermekeket a homoszexualitásra akarják ránevelni már óvodás kortól kezdve”. 

Kapcsolódó

Dúró Dóra a könyvdarálásról: Az állandó nácizás már unalmas

A Mi Hazánk Mozgalom politikusa szerint az igazi veszélyt a homoszexuális propaganda jelenti.

A képviselőnő akciója után egyébként meglendült a könyv eladása, van olyan online könyváruház, ahol pár nap alatt a sikerlista élére tört és már nem is lehet kapni belőle.