A TEK is kellett egy nehézsúlyú bűnbanda elfogásához

2020.10.02. 09:30

Sorozatbetörőket kapcsolt le a Terrorelhárítási Központ segítségével a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi és rendészeti állománya. A letartóztatásokban ezenkívül jelentős szerepet játszottak a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, valamint a Ceglédi Járási Ügyészség vezető ügyésze is – írta meg a police.hu.

Egy összehangolt akció keretében hét különböző – fővárosi és Pest megyei – helyszínen csaptak le a rendfenntartók. A 2020. szeptember 30-án hajnali rajtaütés során elfogott csapat, esélyt sem kapott a menekülésre. Rovásukon a gyanú szerint egy hét betörésből álló bűncselekménysorozat van.

Bónuszként a banda egyes tagjait illegális szerrel ellátó kereskedőt is lekapcsolták. A jól szervezett hálózatnak egy, a ruhák elrejtésében és lecserélésében nyújtott tagja is volt.

Az ország középső régiójában működő, elsősorban páncélszekrényekre utazó csapat profi módon szervezte meg bűncselekményeit. Nagy teljesítményű, nehéz terepen is biztonságosan közlekedő összkerékmeghajtású járművel érkeztek a kiszemelt üzemhez, bolthoz, áruházhoz. Egyikük a kocsiban várakozott, amíg társai ajtók, rácsok feszítésével bejutottak az irodahelyiségekbe, ahonnan aztán vagy bontatlanul elvitték a széfet, vagy helyben kinyitották, és a tartalmával menekültek.

A gyanúsítottak a hozzájuk köthető több mint féltucat betörés alkalmával 16 millió forintot meghaladó készpénzt zsákmányoltak, a rongálással okozott kár legalább 2 millió forint.