Távolsági buszt kényszerített vészfékezésre a szabálytalanul előző autós

2020.10.02. 07:47

A bpiautosok.hu videót töltött fel egy szavakkal nehezen leírható eseményről. A magát sofőrnek vélő gyilkosjelölt egy távolsági buszt és egy vétlen, szembejövő autóst kényszerített vészfékezésre, körülbelül 30 ember életét veszélyeztetve.

 A videón látható eseményekből egyértelműen látszik, hogy nem sokon múlt a két halálos áldozattal járó, egy héttel ezelőtti  frontális ütközéshez hasonló baleset. Sőt egyértelműen nem a szabálytalanul előző fehér, dobozos autó sofőrjén múlt, hogy nem halt meg senki.

Vajon mikor esik le a tantusz azoknak, akik volán mögé ülnek, hogy minden egyes alkalommal életveszélyes helyzetet okoznak szabálytalan előzéskor? És – ahogy a cikk is írja – szinte mindig a vétlen autós fizeti a nagyobb árat.

Persze ezt be lehetne tudni a szokásos autósellenes dühöngésnek, de Magyarország felnőtt lakosságának jelentős része vezet, és nehéz elképzelni feleslegesebb halált, mint egy elkerülhető autóbalesetben bekövetkezőt. 

A teleportálás, vagy a megbízható önvezető autók feltalálásáig nem lesz könnyebb és kényelmesebb módja a közlekedésnek, mint az autó. De ugyanúgy ahogy az ittas vezetés, úgy a felelőtlen viselkedés is gyilkol.

FIGYELJÜNK ODA EGYMÁSRA!