Közteresek fújhattak le paprikaspray-vel hajléktalanokat, nyomoz a rendőrség

2020.10.03. 22:24

Négy közterület-felügyelő előzetes figyelmeztetés nélkül fújt le több hajléktalant paprikaspray-vel csütörtök este egy szemtanú szerint. Ezért ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság – közölte a Telex. A Facebookon is terjedő szemtanúi beszámoló úgy hangzik, hogy a földön fekvő hajléktalanokat lefújó négy ember végül csak azért hagyta el a helyszínt, mert egy szemtanú „erőteljesen lépett fel”. Nyomozás azután indult az ügyben, hogy egy nő csütörtökön este 11 óra körül elektronikus úton feljelentést tett.

Eszerint Budapest VII. kerületében, a Madách Imre utcában egy autóból közterület-felügyelők szálltak ki, közülük az egyik lefújt egy földön fekvő embert. A nyomozók a bejelentőt tanúként kihallgatták, majd hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, amely jelenleg is folyamatban van. Bővebb információt  emiatt nem adtak.

Később egy másik szemtanú is jelentkezett a Telex információi szerint, aki lefotózta az autót, amelyből a közterület-felügyelők szálltak k. Ezen a képen Erzsébetváros Rendészeti Igazgatóságának címere látható.

Hogy pontosan hány embert fújtak le, azt a nyomozás állapítja majd meg.