16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Bogdán László öccse nyerte a polgármester-választást Cserdiben

2020.10.04. 20:34

A szavazatok több mint 60 százalékával, 111 vokssal a néhai Bogdán László  öccsét, Bogdán Gyulát  választották meg polgármesternek Cserdiben. 

Ma több településen is időközi polgármester-választást tartottak. Többek közt a baranya megyei Cserdiben, ahol a júliusban tragikus hirtelenséggel elhunyt Bogdán László halála miatt járulhattak az urnák elé az ott lakók.

A 360 fős településen 277-en szavazhattak ma két jelölt közül. A szavazópapíron a volt polgármester jelenleg falugondnokként dolgozó testvére, Bogdán Gyula, a másik jelölt, Panek József, nyugdíjas rendőr szerepelt.

Előbbi, Bogdán Gyula jelenleg is önkormányzati képviselő, míg Panek többször is próbált a testületbe kerülni, mindeddig sikertelenül.

Panek Gyula, 74 szavazattal ugyan nem lett a település első embere, de az önkormányzati képviselő-testület tagja lett így is, mivel az új polgármester helye megüresedett.

A néhai polgármester, Bogdán László 2006 óta vezette a települést. Szokatlan retorikája, és sikeres településvezetése miatt gyakran vívta ki a média figyelmét. Szokatlan, a hétköznapitól eltérő ötleteivel még a nem romák körében is hatalmas tiszteletet váltott ki.

A hetven százalékában cigányok lakta falu az évek alatt megújult: parkosítottak, játszóteret építettek, a házak többségét felújították, megszüntették a munkanélküliséget. Bogdán oktatási programot indított, hogy a családok elsajátíthassák a háztáji gazdálkodáshoz szükséges ismereteket. Továbbá elkezdte megvalósítani a falu által termelt zöldség-gyümölcs termesztést is, amellyel munkát biztosítottak a településen élőknek. Polgármestersége alatt az addig nagyon rossz bűnügyi statisztikákat felmutató faluban gyakorlatilag megszűnt a bűnözés.  • Tippek
  • Hírek