Jövőre 46 milliárddal támogatja az állam a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását

2020.10.05. 23:52

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatására az állam jövőre mintegy 46 milliárd forintot fordít – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Borsod–Abaúj–Zemplén megyei Ongán. Az államtitkár a Védett Műhely Rehabilitációs Foglalkoztató Kft. telephelyén úgy fogalmazott: a papírcsomagoló termékeket gyártó, 36 embert foglalkoztató ongai műhely értéket teremt, az általuk előállított termékeket mindenki megtalálhatja az áruházak polcain.

Az államtitkár hangsúlyozta: Magyarországon több mint 150 ezer megváltozott munkaképességű embernek van állása, az elmúlt tíz évben 18 százalékról 44 százalékra nőtt a foglalkoztatási ráta, „jó az út, amelyen járunk” – mondta. Az országban 375 olyan cég van, amely ilyen munkavállalókat foglalkoztat. A tartós fogyatékossággal élők száma meghaladja a 30 ezret.

Az eseményen részt vett Koncz Zsófia, aki a Fidesz–KDNP színeiben indul a hétvégi időközi országgyűlési képviselőválasztáson. Azt mondta: rendkívül fontos, hogy a járvány idején is munkahelyeket őriznek meg. Ez így van Ongán is, ahol az elmúlt időszakban sok fejlesztés valósult meg.