Mától egy negatív teszt is elegendő a karantén feloldásához a V4 országokból érkezőknek

2020.10.06. 12:17

A mai naptól léptek hatályba a V4 országokból érkező személyek beléptetésére vonatkozó legújabb szabályok, ezeket Kiss Róbert rendőr alezredes ismertette október 6-án. Ezek közül a legfontosabb, hogy amikor egy magyar állampolgár hazatér valamelyik V4 országból, egy negatív PCR-teszt is elég a hivatalból kirendelt hatósági karantén feloldásához.

Ezt követően a rendészeti adatokat ismertette a rendőrtiszt, aki elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 86 esetben kellett a rendőrségnek intézkednie, 45 alkalommal azért, mert nem vagy nem megfelelően viselték egyes személyek a maszkot tömegközlekedési járműveken, valamennyi esetben csak figyelmeztettek az egyenruhások. 

Ugyanígy kellett eljárnia rendőröknek, 31 személlyel szemben, akik üzletekben, boltokban és az előírt helyeken nem vagy rosszul viselték a maszkot. 27  személyt figyelmeztettek, 1 esetben szabtak ki helyszíni bírságot és 3-nál szabálysértési feljelentést tettek. Eddig összesen 835 esetben kellett a védelmi intézkedés miatt a rendőröknek intézkednie.

Az elmúlt 24 órában 10 508 hatósági házi karantént ellenőriztek a rendőrök és 2709  karantént kellett elrendelni, ezzel hazánkban jelenleg összesen 20 088 hatósági karantén van érvényben Magyarországon. Az elektronikus ellenőrzés lehetőségét eddig már 1009-en vették igénybe. 

Kapcsolódó

Romániában karantén vár a Magyarországról érkezőkre

Legkorábban tíz nap után szabadulhatnak a vesztegzárból.