Hat iskolában és 25 óvodában van rendkívüli szünet

2020.10.06. 17:43

Alacsony volt a fertőzések száma szeptemberben a köznevelési intézményekben, köszönhetően a meghozott óvintézkedéseknek és a gyors, határozott tanügyi döntéseknek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a honlapján. A több mint hatezer köznevelési intézmény közül összesen 25 óvodában és 6 iskolában van érvényben rendkívüli szünet, „ez az összes intézménynek csupán az öt ezreléke” – olvasható az EMMI közleményében. Tantermen kívüli, digitális munkarendben az október 6-i adat szerint a 3079 iskola közül mindössze öt teljes feladatellátási-helyen és további 83 intézményben egyes osztályok diákjai tanulnak, ez az iskolák mindössze három százaléka.

A tárca szerint a tendencia egyértelműen kedvező, hiszen immár két hete csökken azon iskolák, illetve osztályok száma, amelyek nem hagyományos munkarendben vesznek részt az oktatásban. Az EMMI utal az országos tisztifőorvos azon kijelentésére, miszerint a fiatalok körében csökkent a fertőzöttség aránya.

Kapcsolódó

Szigorították a járványügyi szabályokat az iskolákban

Kiegészítette az oktatási intézményekre vonatkozó intézkedési tervet az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A tárca szerint ebben nagy szerepe van a gyerekek, tanulók, pedagógusok és a családok fegyelmezettségének, valamint a köznevelési intézmények számára meghatározott óvintézkedések betartásának. Ugyanakkor továbbra is nagyon fontos, hogy a köznevelés minden szereplője változatlanul ilyen felelősségteljesen viselkedjen – áll az EMMI közleményében.  • Tippek
  • Hírek