Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
2 °C
8 °C

Öt év börtönt ért a lökés

2020.10.06. 19:23

Másodfokon is börtönre ítélve elmarasztalta a Pécsi Ítélőtábla azt a zalai férfit, aki még 2018-ban halálos fejsérülést okozott egy ismerősének azzal, hogy fellökte – tájékoztatta az MTI-t a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség.

A galamboki férfi 2018 novemberében ittas állapotban volt, amikor lakásából a közeli presszóba igyekezett. Útközben szembetalálkozott ugyancsak ittas ismerősével, akivel egyébként jó viszonyban volt.

A vádlott az ismerősét a mellkasán hirtelen nagyobb erővel meglökte, amitől a férfi hanyatt esett, és feje az esés lendületétől a járdának csapódott. A földre került és eszméletét vesztett áldozatát a vádlott kikerülte, és folytatta útját a presszó felé.

A fejsérülést szenvedett férfi valamivel később magához tért, hazagyalogolt, majd az esti órákban elaludt. Másnap reggel azonban nem ébredt fel, testvére a háziorvost hívta, aki már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Az első fokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat halált okozó testi sértés miatt öt év börtönbüntetésre ítélte. A védelem fellebbezése miatt másodfokon a Pécsi Ítélőtábla elé került ügyben – a fellebbviteli főügyészség indítványával egyetértve – az ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú elmarasztaló ítéletet.