Több mint húszezren vannak karanténban Magyarországon

2020.10.07. 12:13

Megváltoztak a Romániába történő utazás feltételei, ennek ismertetésével kezdte Kiss Róbert rendőr alezredes október 7-én a mondandóját, majd a rendvédelmi adatokról tájékoztatott.

Az elmúlt 24 órában 904 esetben kellett a rendőrségnek intézkednie, 28 alkalommal azért, mert nem vagy nem megfelelően viseltek maszkot tömegközlekedési járműveken, 25 figyelmeztetést és három bírságot osztottak ki az egyenruhások. 

Ugyanígy kellett eljárni a rendőröknek 41 személlyel szemben, akik üzletekben, boltokban és az előírt helyeken nem vagy rosszul viselték a maszkot. Harminchat személyt figyelmeztettek, egy esetben szabtak ki helyszíni bírságot, és négy szabálysértési feljelentést tettek. Eddig összesen 904 esetben kellett a védelmi intézkedés miatt a rendőröknek intézkedni.

Az elmúlt 24 órában 8585 hatósági házi karantént ellenőriztek a rendőrök, és 3023 új vesztegzárat kellett elrendelni, ezzel jelenleg összesen 20 319 hatósági karantén van érvényben Magyarországon. Az elektronikus ellenőrzés lehetőségét eddig 1014-en vették igénybe. 

Kapcsolódó

Romániában karantén vár a Magyarországról érkezőkre

Legkorábban tíz nap után szabadulhatnak a vesztegzárból.