Koronavírusban meghalt egy 39 éves vidéki tanár, de szombat óta sem szerepel a statisztikákban

2020.10.07. 17:53

Halála után három nappal még nem szerepelt a hivatalos statisztikában a koronavirus.gov.hu oldalon egy 39 éves tanár, akit gyors lefolyású koronavírus-fertőzés miatt kezeltek egy vidéki kórházban - értesült a 444. Felesége szerint a férfi szeptember 17-én lett rosszul, kórházba légzési nehézségekkel szeptember 19-én került, ott pozitív PCR-teszteredménnyel igazoltan került a az intenzív osztályára, miután kétoldali tüdőgyulladást is diagnosztizáltak nála. Szinte azonnal lélegeztetőgépre tették, de már nem javult az állapota. Tizenkét  nappal a bekerülése után elhunyt. 

Az özvegy szerint férje kórházi zárójelentésében is az szerepel, hogy  „összességében elmondható, hogy a hypertoniás, diabeteses betegnél SARS-2 COVID kiváltotta légzési elégtelenség, ARDS többszervi elégtelenségbe progrediált, mely komplex intenzív terápiával sem volt már reverzálható és a beteg halálát okozta”.  

A férfi annak ellenére nem szerepelt az operatív törzs napi statisztikájában, hogy az életkora alapján azonosítható lenne. A statisztikában mindössze egyetlen 40 év alatti betegről, egy 21 éves nőről adnak felvilágosítást, akit Müller Cecília is említett a sajtótájékoztatóján. A portál egyelőre várja a történtek okáról a felvilágosítást az operatív törzstől és a Nemzeti Népegészségügyi Központtól is.