Dömötör
10 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Maszkolunk: hordjuk, ha muszáj, de olcsó legyen

2020.10.07. 09:16

Minden második magyar fontosnak tartja, hogy megfelelően védjen a szájmaszk a vírus ellen, mégis a megkérdezetteknek csupán nyolc százaléka hord minősített szájmaszkot – derült ki egy piackutatásból. 

Az országos felmérésben azokra a kérdésekre keresték a válaszokat, hogy a vírus első hullámához képest hogyan változtak az online vásárlási szokások, milyen típusú maszkot hordanak az emberek, honnan szerzik be, hogyan hordják azokat, és ráadásként mit gondolnak a vírus második hullámáról. Utóbbi kérdésre a 65 százalék válaszolta azt, hogy a szigorítások ellenére figyelmen kívül hagyja a vírus jelenlétét.

További érdekes eredmények a kutatásból: 

  • 58 százalék válaszolt határozott igennel a szokott-e online vásárolni kérdésre, annak ellenére, hogy a szájmaszkot csupán a kitöltők 23 százalék szerzi be online.
  • A legtöbben a bolti vásárlást részesítik előnyben, és főleg az ár dönt: azok az emberek, akiknek nem számít, hogy minősített legyen a maszk, biztosan az első és legolcsóbb eldobható vagy textilmaszkot veszik le a polcról.

Összefoglalva az eredményeket, valószínűnek tűnik, hogy a minket bombázó borzalmas mennyiségű koronavírussal kapcsolatos hír nyomán belefáradtunk a folytonos készenléti állapotba és a rengeteg, napról napra változó rendelkezésbe, ezért az ingerküszöbünk is kitolódott a vírussal kapcsolatban. 

Update

Több olvasónk kérdezte honnan származnak az információk. A felmérést egy on-line barkácsáruház, a SzerszamKell.hu  készítette és juttatta el hozzánk az   eredményeit