Nem Mindenszentek napján kéne megtartani a Fehérvár–Ferencváros-rangadót a székesfehérvári polgármester szerint

2020.10.07. 15:16

„Az MLSZ által hétfőn kiadott meccsnaptár alapján a Mol Fehérvár–Ferencvárosi rangadó november 1-jén, 16:00 órakor kerülne megrendezésre. Megítélésem szerint mindenszentek napján futballmeccset tartani sem kegyeleti, sem közösségi, sem biztonsági, sem közlekedési, sem forgalomszervezési szempontból nem elfogadható – írta Facebookon Székesfehérvár polgármestere. Cser-Palkovics András kiemelte, hogy a stadion közvetlen szomszédságában több temető is található, ezért levélben fordult az Magyar Labdarúgó Szövetséghez, a két csapat vezetőségéhez, az MTVA-hoz és a rendőrséghez. 

Hozzátette, hogy bár ő maga is futballrajongó, kegyeleti okokból nem tartja helyesnek, hogy bármilyen nagy sportrendezvényt tartsanak egy olyan napon, amelyen az ország legtöbb polgára elhunyt szeretteire emlékezik.

A székesfehérvári polgármester úgy vélte továbbá, hogy Magyarország két vezető csapatának rangadója is többet érdemel, és

racionális szempontból sem tartja jónak a szervezők és a közvetítők részéről, hogy arra a hétvégére időzítik a hazai futballélet egyik legfontosabb meccsét, amikor a legtöbben családi, kegyeleti kötelezettségeiknek tesznek eleget.

Kiemelte azt is, hogy a meccs biztonsági és forgalmi intézkedései, a három temetőhöz is közel lévő stadion környékének, parkolóinak, az oda vezető utak lezárása, közben pedig mintegy tízezer szurkoló biztonságos irányítása mindenszentek napján,

vállalhatatlan terhelést okozna a környéken, és rengeteg konfliktushoz vezetne.

Cser-Palkovics András hozzátette, hogy Székesfehérvár a múltban mindig készséges házigazdaként látta vendégül az ide érkező csapatokat és szurkolóikat, azonban úgy látja, hogy ez november 1-jén nem lenne biztosítható.