Összeverekedett a buszsofőr és az autósoktató Hódmezővásárhelyen

2020.10.08. 09:32

Buszsofőr és autósoktató verekedett össze Hódmezővásárhelyen, miután a szakoktató tanulója nem tudott elmenni a busz mellett. Ahelyett, hogy kulturáltan megbeszélték volna a dolgot, veszekedés, verekedés, majd vádemelés lett az ügyből. 

A Szentesi Járási Ügyészség mindkét férfival szemben vádat emelt. Mint kiderült, a buszos és az oktató még tavasszal, március 10-én esett egymásnak. A vádirat szerint aznap délután a szakoktató arra kérte tanulóját, hogy egy hódmezővásárhelyi buszmegállóban forduljon meg. Az állomáson várakozó buszsofőr azonban úgy parkolt le, hogy a tanulóvezető nem tudott elmenni mellette. A szakoktató kiszállt a kocsiból, ordítozni kezdett a sofőrrel, aki még így sem állt arrébb. Veszekedni kezdtek, majd

AZ OKTATÓ COMBON RÚGTA A SOFŐRT, AKI ERRE LETÖRTE A TANULÓAUTÓ VISSZAPILLANTÓJÁT. TOVÁBB DULAKODTAK, LÖKDÖSŐDTEK, MÍGNEM A TANULÓVEZETŐ SZÉTVÁLASZTOTTA A VEREKEDŐKET.

A közfeladatot ellátó személynek minősülő buszsofőr sérülése nyolc napon belül gyógyult, míg az autóban húszezer forintos kár keletkezett. A járási ügyészség az oktatót közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével, míg a buszsofőrt garázdaság vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság dönt – tájékoztatott az ügyészség.