Újra beindult Dúró Dóra darálója

2020.10.09. 13:24 Módosítva: 2020.10.09. 13:35
Ezúttal Bán Zsófia Vagánybagoly és a harmadik Á, avagy mindenki lehet más című műve ellen tiltakozik a Mi Hazánk politikusa.

A Meseország mindenkié után újabb, homoszexuális propagandával vádolt mesekönyvet semmisített meg a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese.

Állami támogatással is folyik a homoszexuális propaganda a mesékben: a Nemzeti Kulturális Alap támogatta azt a...

Közzétette: Dúró Dóra – 2020. október 9., péntek

Dúró Dóra ugyanis ekként értelmezte, hogy a Vagánybagoly és a harmadik Á, avagy mindenki lehet más című kötet egyik szereplőjének két anyja van. Hozzátette, hogy a kötet szerzője, Bán Zsófia beszédet mondott a 2013-as Budapest Pride megnyitóján. Dúró azt is problémának tartja, hogy a könyv egy másik részletében a szerző érzékenyíti gyermekeinket a fekete bőrű külföldi osztálytárs befogadására.

A leginkább felháborítónak azonban azt tartja a Mi Hazánk politikusa, hogy a mű a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelent meg.

Kérdéssel fordulok az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjéhez, hogy megtudjam, miként támogathatta a Kásler Miklós által elnökölt NKA a kötet megjelenését, mennyi pénzzel támogatták a könyv kiadását, és ki a felelős mindezért.

Dúró felidézte, hogy a Meseország mindenkié című, szerinte ugyancsak homoszexuális propagandát tartalmazó mesekönyv ledarálása után hívták fel a figyelmét erre a másik kiadványra. 

Kérdésre válaszolva közölte: egyetért Borbély Lénárd fideszes polgármester azon intézkedésével, hogy a csepeli intézményekben megtiltotta a Meseország mindenkié című könyv terjesztését.