Bige László szerint tönkre akarják tenni, hogy megszerezzék a cégét

2020.10.10. 12:46

Csütörtökön két éven belül már tizenhetedszer razziázott a rendőrség a szolnoki műtrágyagyárban, a Bige Holding üzemében, ismét olyan dokumentumokat keresve, amelyek amúgy is elérhetőek – nyilatkozta Kubola Imre, a cég ügyvezetője az RTL Klub híradójának.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a híradó megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt hajtott végre „nyomozati cselekményt” Szolnokon.

A folyamatos ellenőrzések annak ellenére folytatódnak, hogy tavaly bírósági ítélet mondta ki, hogy a Katasztrófavédelem jogszerűtlenül záratta be a 250 család megélhetését biztosító szolnoki gyárat. A hatóság ugyanis egyáltalán nem fűzött indoklást hozzá, miért tiltja meg az üzem működését. A rendőri ellenőrzések az elmúlt években annyiban változtak, hogy 300 rendőr helyett harminc rendőr jelenik meg az „egyetlen telefonhívással elérhető” adatok megszerzésére.

Az a cél, hogy hozzájussanak ehhez a cégcsoporthoz, és ha egy mód van rá, ingyen, hogy tönkretegyék

– nyilatkozta Bige László, aki szerint a cégei ellen összehangolt hadjárat folyik, mivel ő az ország legbefolyásosabb mezőgazdasági vállalkozóinak versenytársa. A riportban felelevenítették, hogy annak ellenére, hogy ő az egyik leggazdagabb magyar, év elején vesztegetéssel is megvádolták. Amint az Indexnek eljuttatott közleményében akkor írta:

Elfelejtették, hogy nem alkalmazott vagyok, akit meg lehet vesztegetni, hanem én vagyok a tulajdonos, akit a saját pénze ellenében nem lehet megvesztegetni.

Az ügy tavaly a Bloomberg figyelmét is felkeltette, amelynek azt nyilatkozta a tulajdonos, hogy szerinte a Csányi Sándorral folytatott vitája állhat az ügy mögött.