Orbán Viktor: Felfutás. Ez jellemezte az elmúlt két hetet

2020.10.10. 20:50

Üléseztek a védekezést irányító akciócsoportok, áttekintették az elmúlt hetek tendenciáit – tájékoztatott szombat esti Facebook-videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

Felfutás. Ez jellemezte az elmúlt két hetet, és ez jellemzi majd az előttünk álló heteket is, illeszkedve az egyébként megfigyelt nemzetközi trendekhez. Október végéig hallgattunk meg előrejelzéseket, azt mondhatom, hogy a szükséges számú ágy október végéig rendelkezésre áll, az átvezénylés folytatódni fog

– mondta, hozzátéve, hogy eddig 106 orvost és 170 ápolót vezényeltek át. Orbán Viktor hozzátette, hogy amennyiben szükség lesz rá, a szám növekedni fog. Arról is beszélt, hogy meghallgatták az oktatásért felelős államtitkárt is az iskolák helyzetéről, ezek alapján közölte:

az őszi szünet a szokottak szerint október 23. és október 31. között lesz.

Röviden megemlítette, hogy a határokon rend van, majd arról tájékoztatta Facebook-követőit, hogy szombat délután külön beszámolót kapott a Magyar Orvosi Kamara és az operatív törzs közötti egyeztetések állásáról.  

A jövő héten a háziorvosok új szabályainak megalkotásáról folynak majd egyeztetések. A mi célunk az, hogy a háziorvosok praxisközösséget alkossanak, üres praxis Magyarországon ne legyen, és a helyi ellátások színvonala emelkedjen. Ennek a pénzügyi feltételeit meg fogjuk teremteni

– mondta Orbán Viktor, majd hozzáfűzte, hogy „ha ezzel végeznek az urak, akkor az operatív törzset és az Orvosi Kamarát arra kérjük, hogy a magán- és a közellátás viszonyát tisztázó tárgyalásokat folytassanak le″.