Szijjártó Péter: Věra Jourová ignorálja a tényeket

2020.10.10. 17:18

Az ellenfél hazai pályáján is nyerni kell: „Jourová teljesen ignorálja a tényeket" – írja Szijjártó Péter a Facebook-oldalán, ahol megosztotta a Lidové Noviny cseh napilap szombati számában megjelent interjút. 

A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott, Věra Jourová semmilyen módon nem hagyja magát zavartatni a tényektől, és gyakorlatilag kizárólag politikai vádakat fogalmaz meg Magyarországgal szemben.

Ez egy európai uniós tisztségviselőtől elfogadhatatlan magatartás. Az ilyen sértő és az egész nemzet számára megalázó tartalmakat hordozó mondatok után nagyon nehéz elképzelni bármilyen típusú együttműködést az Európai Bizottság jelenlegi alelnöke és Magyarország között

– fogalmazott Szijjártó Péter, majd feltette a kérdést: „vajon amennyiben a német vagy a francia demokráciát illette volna Jourová beteg jelzővel, hány percig maradhatott volna ezután hivatalban?

Szijjártó Péter hozzátette, Magyarországnak egy nagyon világos külpolitikai alapvetése van, miszerint a kétoldalú kapcsolatok mindig a kölcsönös tiszteleten alapulnak.

Magyarország ezeréves államisággal rendelkezik, elvárjuk a tiszteletet, és természetesen meg is adjuk azt. Itt lenne az ideje, hogy a kölcsönös tisztelet kora és kultúrája visszatérjen az Európai Bizottságba és visszatérjen Brüsszelbe is

– fogalmazott bejegyzésében a külügyminiszter. 

📰 Az ellenfél hazai pályáján is nyerni kell: "Jourová teljesen ignorálja a tényeket"- interjú a Lidové Noviny cseh...

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. október 10., szombat