Már keresi az utódot a Fidesz, Fürjes Balázs válthatja Gulyás Gergelyt

2020.10.11. 10:26

Fürjes Balázst, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárát akarja indítani

a XII. kerületben egyéni képviselőjelöltként

a Fidesz a 2022-es parlamenti választásokon a főnöke, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter helyett – derül ki az atv.hu cikkéből. Ezt maga Gulyás Gergely is megerősítette a portálnak, azt állítva, neki, a Fidesz elnökségének és Pokorni Zoltán kerületi polgármesternek is az a véleménye, hogy Fürjes Balázs a legalkalmasabb jelölt. 

A Fidesz-elnökség csak ajánlást fogalmazott meg, a jelölés joga hivatalosan a párt XII. kerületi szervezeténél van. 

Orbán Viktor pártja azért venné ki Gulyás Gergelyt a kerületi kampányból, hogy miniszterként csak kormányzati feladatai legyenek. Az atv.hu-nak Fürjes Balázs egyelőre annyit mondott, megtisztelőnek nevezte a felkérést, de ő semmiképp nem előlegezné meg a Fidesz elnökének és testületeinek a döntését. Ott van a család is: ez a vállalkozás komoly fordulat lenne személyes a életükben – fűzte hozzá.

Fürjes Balázs
Fürjes Balázs
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Mindeddig egyébként azt rebesgették, hogy Fürjes Balázs Karácsony Gergely főpolgármester fideszes kihívója lehet a 2024-es önkormányzati választásokon. Nemrég az Index is megkérdezte erről az államtitkárt, aki úgy válaszolt, ő a kormányzat Budapest-felelőseként jó helyen van, senki ne fogadjon nagy tétben a főpolgármester-jelöltségére.