Meghalt idősebbik Légli Ottó

2020.10.11. 17:17

89 éves korában, 2020. okóber 7-én elhunyt idősebb Légli Ottó, a Balatonboglári Állami Gazdaság volt szőlésze, ágazatvezetője – idézi a Hírbalaton a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa Facebook-oldalán közzétett hírt.

Idősebb Légli Ottó Bérbaltaváron született, Szombathelyen töltötte a gyermekkorát, innen került Balatonboglárra. A kertészeti szakma alapjait Szombathelyen sajátította el, majd a Kertészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. 

A Balatonboglári Állami Gazdaságba 1958-ban került, részese volt az ott elindult progresszív változásoknak. A ranglétrán előre haladva ágazatvezetőként már 900 hektárnyi szőlőért felelt, s innen ment nyugdíjba 1991-ben. Családja közösségimédia-posztja szerint kiváló újító volt. Mint írták, embersége, közösségi érzékenysége mindig példa lesz számukra. 

A poszt szerint idősebbik Légli Ottót kiváló emberként, elismert és elkötelezett szakemberként ismerte a környezete, munkája és példája tovább él, hiszen három gyermeke közül ketten is – Légli Ottó, aki jelenleg a HNT elnöke és Légli Géza – viszik tovább a családi borászatot. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport