Elhamarkodottan kiáltottak diktatúrát a felhatalmazási törvény miatt Donáth Annáék

2020.10.11. 21:45

A Hír TV „exkluzív tényfeltáró leleplezésének” következő állomása, amikor Donáth Anna „elismeri”, hiba volt a felhatalmazási törvény miatt diktatúrát kiáltani. A Momentum EP-képviselője arról beszél a televízió birtokába került videón, hogy az európai politikusok a Magyarországról érkező ellenzéki nyilatkozatok alapján értelmezték tévesen a felhatalmazási törvényt. 

Sokszor előbb nyilvánítottak véleményt még mielőtt tudtunk volna beszélni, és így terjedhetett el európai szinten az, hogy a felhatalmazási törvény következtében gyakorlatilag beszüntették a parlament működését. (...) A Momentum is az elején rosszul élt azzal, hogy diktatúra-törvénynek nevezte a legelső megnyilvánulásaiban. Utána már ez nem így volt, mert a narratíva, amit mi felépítettünk egyértelműen arról szólt, hogy nem a felhatalmazási törvényről kell beszélni, hanem hogy 10 éve NER van, és az hogyan építi le a jogállamiságot, de ez így ment sajnos. Az, hogy mindenki más diktatúrázott, a Momentum sajnos beleolvadt egy picit

- mondja a felvételen Donáth Anna.

Az elhangzottakat a Hír TV-ben úgy hirdették, mint a momentumos EP-képviselő „őszödi beszédét”, ami persze túlzás vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy a Hír TV túlságosan felnagyítja a Momentum befolyását az európai politikára. 

Kapcsolódó

Jourová-ügy: hazaárulással vádolja a kormány a Momentumot

Donáth Anna korábban tagadta, hogy rendszeresen egyeztetett volna az uniós biztossal, aztán kikerült egy felvétel, miszerint mégis.