16:00, December 05.
Japán 1
Horvátország 2
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05. ÉLŐ
Brazília 2
Koreai Köztársaság 0

Családi ügyvéd: Bogdán László öngyilkosságának köze volt a helyi beruházások meghiúsulásához

2020.10.12. 20:06

Július 14-én találták holtan Bogdán Lászlót, a Baranya megyei Cserdi polgármesterét. Az Index forrásai szerint a roma polgárjogi aktivistaként is ismert politikus öngyilkos lett, holttestére az önkormányzat egyik épületében találtak rá, miután a családja keresni kezdte. A miértre a család ügyvédje, Visegrády Zoltán adott választ.

Szerinte Bogdán László halála kapcsán „mindenféle megalapozatlan összeesküvés-elméletek, legendák születtek” – ezek tisztázására közölt egy bejegyzést Facebook-oldalán.

Tény, hogy Bogdán László tragikus halála az általa megkezdett jelentős összegű beruházások meghiúsulásával hozhatók összefüggésbe, melynek oka egy általa kezdeményezett beruházás kapcsán keletkezett pénzügyi elszámolási probléma.

Bogdán László szívügyének tekintette ezeket a beruházásokat,

de minden erejét felőrölte a beruházások megvalósulásának sorozatos kudarca.

Az ügyvéd kiemelte, hogy a polgármester búcsúlevelében megnevezett valakit, aki ezekkel az ügyekkel összefüggésbe hozható.

Az ügyvéd arról is beszámolt, hogy a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el, hűtlen kezelés elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás jelenleg is tart, ezért nem adhatnak bővebb felvilágosítást. „Bogdán László hozzátartozói pedig nyilvánvalóan nem bírnak tudomással az ügy részleteiről” – írja Visegrády Zoltán. 

Az ügyvéd Bogdán László utolsó, megrázó sorait is közölte:

Én nem játszom a polgármesterséget. Nem is tudom, hogy mi a fene az a polgármesterség. A szót tudom értelmezni, de igazándiból nem értem.

Bogdán László halála után az időközi polgármester-választást öccse, Bogdán Gyula nyerte meg.

Kapcsolódó

Bogdán László öccse nyerte a polgármester-választást Cserdiben

Ő viheti tovább „a cserdi csoda” örökségét.  • Hírek
  • Hírek