Lehallgatót találtak a gyúrói önkormányzatnál, feloszlatta magát a képviselő-testület

2020.10.14. 15:16

Feloszlásáról döntött a Fejér megyei Gyúró képviselő-testülete – tájékoztatta a közvéleményt Horváth Gyula független polgármester szerdán a község hivatalos honlapján.

A faluvezető a keddi ülésen hozott döntésről beszámolva jelezte, hogy négy képviselő, Áldott Bálint, Baranyai Tamás, Fülöp Attila és Szabó György kezdeményezte a hattagú képviselő-testület feloszlatását.

A képviselők négy igen és egy tartózkodás mellett szavazták meg az előterjesztést. A polgármester kedden közölte Gyúró hivatalos honlapján, hogy az önkormányzat épületében lehallgatókészüléket találtak.

Kapcsolódó

Lehallgatókészüléket találtak Gyúró polgármesteri hivatalában

A település polgármestere nem nyilatkozott.

Horváth Gyula tájékoztatása szerint szeptember 30-án a rendőrség átvizsgálta az épületet, ahol lehallgatásra alkalmas készüléket találtak. Tiltott adatszerzés gyanúja miatt folyik nyomozás ismeretlen tettes ellen, és az ügy ezen szakaszában további nyilatkozattételre nem jogosult.

Az MTI érdeklődésére Sebestyén Mária, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy nyomozást folytatnak tiltott adatszerzés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.