Fák dőltek ki és szünetel az áramszolgáltatás a Mátrában

2020.10.14. 18:41

Fennakadásokat okozott a közlekedésben és az áramellátásban a Mátra magasabban fekvő területein lehullott jelentős mennyiségű hó – tájékoztatta az MTI-t a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Mátra reggel 8-kor
Mátra reggel 8-kor
Fotó: Varga Sándor - sandor1 / Időkép

Reggeltől kora délutánig tíz alkalommal avatkoztak be a katasztrófavédelem szakemberei. Kilenc helyszínen kidőlt, illetve veszélyesen megdőlt fák képeztek forgalmi akadályt, vagy azok leszakadt ágai nehezítették a közlekedést, egy esetben pedig épületre dőlt fát távolítottak el a gyöngyösi hivatásos tűzoltók.

Mátraszentimre, Mátraszentlászló, Mátraszentistván és Bagolyirtás településeken hajnal óta szünetel az áramellátás, ami több mint ötszáz háztartást érint. Az áramszolgáltató munkatársai dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán.

Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a havazás miatt reggel lezárták a Mátraházáról Kékestetőre vezető bekötőutat. A korlátozást azonban az útakadályok eltávolítását követően, kora délután feloldotta a rendőrség. A váratlanul jött télies időjárás miatt az érintett térségben balesetről nem kaptak hírt.

Helyi információk szerint az ország legmagasabb pontján 14 centiméternyi hó hullott.  • Tippek
  • Biztosítás