Áradnak a folyók, több település szinte elérhetetlen

2020.10.15. 07:13
Csütörtöki közlekedési tudnivalók az Útinformtól.

A Sajó áradása miatt lezárták a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakaszát, valamint a közelben, a Sajóvelezdről Vadna felé vezető utat szerda délután. A fennakadásokat csütörtök reggelre sem sikerült még megoldani. A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el. Sajóvelezdre jelenleg csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni. A közelben a Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, oda jelenleg csak egy földút vezet – írja az Útinform.hu.

Hasonló okok miatt nem járható a 26-os főútról Sajókazára vezető sem. Múcsony felé kell kerülni.

Árad a Hernád is, ami a Novajidrány és Vizsoly közötti utat árasztotta el, ezért lehetetlenné vált rajta közlekedni. Encs vagy Gönc felé kerülhetnek az autósok.

Az M0-s autóút déli szektorán, az M5-ös autópálya felé, a Kis Duna-hídon burkolatjavítás miatt a középső sávot lezárták.

Az M1-es autópályán még két szakaszon van forgalomkorlátozás, de jó hír, hogy Bicskénél várhatóan ma délelőtt teljesen elbontják a terelést. A bicskei csomópont és a zsámbéki pihenőhely között (28–37 kilométer), Budapest felé már az eredeti forgalmi rend szerint, két sávon lehet autózni, de a Hegyeshalom felé vezető pályán ma számolják fel a sávelhúzásos terelést, így délelőtt váltakozó sávlezárásra és torlódásra készüljenek az arra közlekedők.