Boros Bánk Levente megvette a Médiapiacot

2020.10.15. 06:53

Boros Bánk Levente az új tulajdonosa a Médiapiacnak – értesült a Magyar Nemzet. A kéthavonta megjelenő szaklapot a Médianéző Központ igazgatója vásárolta meg.

A politológus a lapnak arról beszélt, hogy független szakmai lapot szeretne a megújult Médiapiacból. Az új tulajdonos elmondta:

Ez a lap lehetőség arra, hogy független, szakmai értelmezését adjuk Magyarország és a világ médiapiaca működésének, ez az ars poeticánk. Eddig ugyanis elsősorban a balliberális narratíva érvényesült ebben a kérdésben, akár a hazai kontextust, akár a magyar médiapiac nemzetközi megítélését nézzük.

A kérdésre, mely szerint nem tart-e attól, hogy eddigi tevékenysége miatt jobboldaliként könyvelik el majd az újságot,  Boros Bánk Levente   azt válaszolta:

A média világában sok olyan, nem ritkán fals értelmezés lát napvilágot, ami balliberális irányban elfogult. [...] Ezért távolabbra tekintünk az egyes médiatermékeknél, s az azokat előállító vállalatok, illetve tulajdonosi kör működését elemezzük, továbbá a politikai háttérszálakat és a mozgatórugókat is láthatóvá tesszük. Mindezekben nem a politikai, hanem a szakmai hozzáállást húznám alá. A baloldali média irányába is nyitott lesz a Médiapiac, a hazai baloldali sajtóorgánumok vezetőivel, tulajdonosaival is szeretnénk interjúkat készíteni, és bemutathatják az innovációikat is.

Az interjú zárásaként elmondta, hogy foglalkoznak a közösségi médiával is, ezen belül a terület országonként eltérő szabályozásával és a fake news jelenséggel is.

Az első lapszám digitális formában jelenik meg november elején, és terveik szerint idén megjelenik a nyomtatott verzió is.