Dúró Dóra nem áll meg félúton, nekimegy a színházi előadásoknak is

2020.10.15. 17:37

Közleményt adott ki Dúró Dóra független országgyűlési képviselő, aki a közelmúltban a Meseország mindenkié című mesekönyv teátrális ledarálásával igyekezett felhívni magára a figyelmet, egymásnak ugrasztva ezzel a pró és kontra indulatokat országszerte. 

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese közleményében arról tájékoztatott, a frakcióvezetőkhöz fordult, hogy támogassák határozati javaslatát, mely előírná a „homoszexuális propaganda” iskolai tiltását. Erre szerinte azért van szükség, hogy az oktatásban „ne mérgezhesse gyermekeinket ez a rendkívül agresszív lobbi”.

Emlékeztetett, hogy a kezdeményezést egyszer már a kormánypárti képviselők is leszavazták, de mivel a Mi Hazánk elnökhelyettese állítása szerint

nem haragtartó,

így újra próbálkozik: ha a Fidesz és a KDNP képviselői valóban úgy gondolják, hogy „hagyják békén a gyermekeinket”, akkor tegyenek is valamit ez ügyben. 

Dúró Dóra jelezte: ezúttal nemcsak a mesekönyveket veszi célba, hanem a „szexuális felvilágosításnak álcázott propagandatevékenységeket”, valamint a „színházi előadásokba bújtatott homoszexuális jeleneteket” is.

A hivatalosan független országgyűlési képviselő szerint az Orbán-kormány szavai és tettei köszönőviszonyban sincsenek egymással ebben a témában, egyben a droghasználathoz hasonlította a homoszexualitás kérdését. Szerinte, ha előbbi népszerűsítése tiltva van, utóbbinál is ez kellene legyen az eljárás.