Hideg lesz a hét hátralevő részében, és ezen az sem segít, hogy néha kisüt a nap

FERI8616
2020.10.15. 17:09

Csütörtökön végig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, délen zivatar is lehet. Éjszaka és pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, de délen, délkeleten felszakadozhat a felhőzet, ködfoltokra is kell számítani – derül ki az  Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. 

A Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyékben élők sokat segítenek magukon, ha nem felejtenek esernyőt vinni, ugyanis ezeken a területeken jó eséllyel eshet az eső. 

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, délen, délkeleten viszont felszakadozhat a felhőzet. Az OMSZ pénteken már hat megyére adott ki elsőfokú riasztást zivatar miatt, ezek a következők:

BÁCS-KISKUN, CSONGRÁD, BÉKÉS, JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK, HAJDÚ-BIHAR, ÉS SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG.

A szél több helyen megélénkül, a Kisalföldön helyenként meg is erősödik. A leghidegebb órákban 7-12 fok lehet. Napközben általában 10-16 fokig emelkedik a hőmérséklet, északkeleten néhány fokkal melegebb is lehet.

Szombaton általában erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, de emellett lesznek napos időszakok is. Szórványosan előfordulhat kisebb eső, zápor. A szél élénk, többfelé erős lesz. A minimumhőmérséklet 2-8, a maximumhőmérséklet 7-13 fok között alakul.

Vasárnap elsősorban hajnalban pára- és ködfoltok is lehetnek. Napközben változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Főként a Dunától keletre fordulhat elő helyenként kisebb eső, záporeső. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 7, a csúcshőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

(Borítókép: Esős időjárás Szentendrén 2020. október 13-án. Fotó: Isza Ferenc / Index)  • Hírek
  • Árfolyam