Sára Botond indulhat Kocsis Máté helyett képviselőjelöltként 2022-ben

2020.10.15. 16:23

Nem lesz egyéni képviselőjelölt a 2022-es parlamenti választásokon, Kocsis Máté helyett Sára Botond indulhat Józsefvárosban – tudta meg az atv.hu. Az információt megerősítette a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a portálnak, amelynek forrásai szerint a kampánycentrumban lesz majd nagyobb szükség a kormánypárti politikusra.

Sára Botond 2018-ban váltotta a VIII. kerület élén polgármesterként Kocsis Mátét, ez év januárjában pedig Orbán Viktor miniszterelnök Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára őt nevezte ki a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízottá.

Szintén az atv.hu nyomán írtuk meg, hogy Gulyás Gergely helyett Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára indul majd a XII. kerületben egyéni képviselőjelöltként a 2022-es parlamenti választásokon. A hírt Gulyás Gergely megerősítette az atv.hu-nak, amelynek elmondta: a Fidesz elnökségének és Pokorni Zoltán kerületi polgármesternek is az a véleménye, hogy Fürjes Balázs a legalkalmasabb jelölt.

Az atv.hu kormányközeli és fideszes forrásokból úgy értesült, több miniszter sem fog indulni egyéni körzetben, hogy inkább a kampányfeladatokra koncentráljanak.