Az SZFE új kancellárja szerint fel kell számolni a belső anarchiát

2020.10.15. 07:20

Szerda délután sajtótájékoztatót tartottak a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói, akik hetek óta sztrájkolnak az új, általuk illegitimnek tartott egyetemi vezetés ellen. A tájékoztatón a diákok elpanaszolták, hogy akadályoztatva érzik magukat, mert az internetelérést este 18 órától reggel 7 óráig megszüntették a kampuszon. Szarka Gábor, az egyetem új kancellárja az RTL Klubnak elismerte, hogy személyesen ő áll az internet időszakos lekapcsolása mögött.

Kapcsolódó

A Színművészeti diákjai nem engednek a tanköztársaságból

Október 23-án a Műegyetemhez hívnak mindenkit, aki hisz a közös kiállás erejében, innen az Urániáig sétálnak majd.

Bemennek olyan helyekre, ahova nem illene bemenni, vagy nem lehetne bemenni. Nem tartják be az egyetem belső működési rendjét. Akkor a munkáltatónak és nekem miért kellene ehhez bármilyen támogatást vagy bármilyen segítséget adnom? A lehető legtovább el fogok menni abban a tekintetben, hogy ezt a fajta belső anarchiát megszüntessem

– mondta Szarka Gábor, akit korábban a diákok nem engedtek be az egyetem épületébe. A kancellár szerint ha valakinek nem tetszik az adott intézmény, és nem tud azonosulni a szellemiségével, akkor az a megoldás, hogy elhagyja, akár munkatársról, akár hallgatóról van szó.

Németh Gábor, az egyetem oktatója annyival zárta le a kérdést, hogy Szarka Gábor „nem kompetens”, valamint kijelentette, hogy attól nem fognak felállni, hogy felszólítják őket.

Kapcsolódó

Nem engedték be az új kancellárt az SZFE épületébe

A kuratórium közleménye szerint az egyetem polgárai közül tucatnyian próbálták meggátolni, hogy Szarka Gábor belépjen az egyetem épületébe.