A fővárosi önkormányzat támogatja az SZFE diákjait

2020.10.16. 17:05 Módosítva: 2020.10.16. 17:14

A fővárosi önkormányzat nem a Vidnyánszky Attila-féle kuratórium, hanem a tanszabadságért küzdő hallgatók közléseit, kezdeményezéseit tekinti továbbra is irányadónak a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel való együttműködésében – olvasható a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának Indexnek küldött közleményében. 

Ezért a főváros fenntartja felajánlását, „amelyet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az intézmény autonómiájáért, tanszabadságért küzdő és az egyetem életébe történt törvénysértő beavatkozással bátran szembeszálló hallgatóknak tett”. Ha a hallgatók tanulmányaik folytatásához segítségre számítanak, és ezt jelzik a fővárosi önkormányzat vezetői felé, úgy a városvezetés a lehetőségeihez mérten kész minden segítséget megadni az SZFE diákjai számára.

Kapcsolódó

Ultimátumot adott az SZFE kancellárja, pénteken 18 óráig mindenkinek el kell hagynia az egyetem épületét

Az indok az, hogy fertőtlenítést és karbantartást végeznek az épületekben.

„Budapest vezetése elkötelezett a tanszabadság és az egyetemi autonómia mellett és elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány és kinevezettjei a nyers erő politikájával akarják ellehetetleníteni az ország és Budapest egyik legjelentősebb felsőoktatási intézményének működését.” – áll a közleményben.