Elzárta az árvíz a világtól Hernádszentandrást

2020.10.16. 08:32

A Hernád áradása miatt kiöntött Bársony patak hermetikusan elzárta a külvilágtól a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandrást. A települést nem lehet járművel megközelíteni, így a tömegközlekedés is szünetel.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője közölte, hogy lezárták az Ináncs-Abaújszántó és a Méra-Ináncs összekötő egy-egy szakaszát, Hernádszentandrást pedig körbefogta az ár, sem Pere, sem Ináncs, sem Encs felől nem lehet péntek hajnaltól bejutni a településre.

A Sajó áradása miatt továbbra is le van zárva a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakasza, valamint a Sajóvelezdről Vadna felé vezető út. A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el. Sajóvelezdre csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni. Nem járható a 26-os főútról Sajókazára vezető összekötőút sem, arra Múcsony felé kell kerülni. A Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, oda csak egy földúton lehet bejutni. Ugyancsak lezárták a Muhi és Köröm közötti utat, és az áradás miatt a komp sem közlekedik.

A Bódva megemelkedett vízszintje miatt a Komjáti és Tornabarakony közötti út egy kilométeres szakaszát kellett lezárni. Bódvalenke, Tornaszentandrás és Tornabarakony település Hídvágardó felől közelíthető meg.