SZFE-kancellár: Ha a tiltakozók lezárják előttem az utat, akkor én is elzárhatok egy-két helyszínt

2020.10.16. 08:09 Módosítva: 2020.11.10. 00:37

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában adott interjút Szarka Gábor, nyugalmazott ezredes, az SZFE új kancellárja.

Az új kancellár kapcsoltatta le az internetet az egyetemen, és azt is kijelentette, hogy hajlandó tovább menni, ami egy volt katonától sokatmondó ígéretnek számít. Jó hír viszont, hogy Szentkirályi utcai épületben ma reggel Szarka Gábor utasítására visszakapcsolják a szolgáltatást, azonban a Vas utcai épületben továbbra sem lesz internet, mint ahogy kulcs sem az Ódry színpadhoz, ahol a kancellár még a zárakat is lecserélte.

Kapcsolódó

Az SZFE új kancellárja szerint fel kell számolni a belső anarchiát

A diákok nem engedték be az épületbe Szarka Gábort, ő pedig lekapcsoltatta az internetet.

Szarka Gábor azt mondta az egyetem blokádjáról:

Azzal, hogy egy fiatalember lázad, önmagában nincs gond. A formával, azzal van a gond. Azzal van a gond, ahogy kifejezik

– fogalmazta meg kritikáját a diákok ellenállásával kapcsolatban.

Ez már nem az a forma, amire azt lehet mondani, hogy egy fiatalos lázadás. Ez már abnormalitás

– mondta a frissen kinevezett kancellár.

Rónai Egon műsorvezető ezzel kapcsoltban arra hívta fel a figyelmét, hogy minden diáklázadás a campus elfoglalásával kezdődött.

Jó, ezt megértem. Kell egy eleje, egy közepe, egy vége. Eljutottunk addig a szintig, amikor már kellenének a gesztusok, higgadtság

mondta Szarka Gábor. Az internet kikapcsolása után gesztusokat váró kancellár ezután kijelentette , hogy az SZFE-n eddig is színvonalas és szakmai munka volt. A nyugalmazott ezredes szerint legutóbb „fenyegető, maszk mögé bújt tiltakozók sorfala” miatt nem tudott bemenni az egyetemre. Ezután a személyes sérelmeit kezdte el taglalni:

Rosszul esik, hogy nem találok egy embert, akivel beszélni lehetne. (...) El tudom fogadni, hogy nem szeretettel fogadnak, és aztán el kezdődik valami. De még a megismerésig sem jutottunk el. (...)  Ha ők lezárhatják előttem az utat, akkor vezetőként én is lezárhatok egy-két helyszínt, amelyiket én úgy gondolom. (...) Én egy igazgatási ember vagyok, nem ismerem a művészvilágot. Nem jó dolog, ami történik. Patthelyzet van. Kiút a párbeszéd. Gesztusokat kell tenni. Rossz érzés az embernek, ha kívül reked a munkahelyén.

Kapcsolódó

Tüntetni fognak az SZFE hallgatói október 23-án, más egyetemek diákjai is kiállnak mellettük

Hogy mely egyetemek hallgatói csatlakoznak, azt egyelőre nem tudni.