Gál
3 °C
16 °C

Kocsis Máté: Már rég leállt volna az ország, ha a kormány megfogadta volna Gyurcsány Ferenc tanácsait

2020.10.17. 16:57

Ha a kormány megfogadta volna Gyurcsány Ferenc tanácsait, már rég leállt volna az ország – reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szombaton a Facebook-oldalán a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének szintén szombati bejegyzésére.

Mint megírtuk, Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán azt írta: „ha most nem tesztelünk eleget, akkor leállhat az egész ország. És erről csak a kormány tehet majd.” Ezért a DK követeli az ingyenes koronavírustesztet, hogy ne álljon le az ország. Gyurcsány Ferenc videóüzenetében elmondta, Magyarországon nem követik az Egészségügyi Világszervezet protokollját, amely szerint annyit kellene tesztelni, hogy a pozitív tesztek aránya ne lépje át az 5 százalékot. Ez utoljára szeptember elején teljesült.

Kocsis Máté erre reagálva úgy fogalmazott,

kutya nehéz higgadtan fogadni Gyurcsány kioktatását és újabb hazugságait. Ha a kormány megfogadta volna az ő úgynevezett tanácsait, már rég leállt volna az ország

– idézi a Fidesz frakcióvezetőjét az MTI. A fideszes politikus hozzátette: a baloldal vezére „a nyári takarékláng után magasabb fordulatra kapcsolta az álhírgyárat”. Kocsi Máté hozzátette, Gyurcsány Ferenc arról nem szól, hogy „éppen ő és az emberei voltak a legnagyobb kerékkötői a járvány elleni védekezésnek”.

Ők nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását, nem szavazták meg a koronavírus elleni törvényt, kamuvideókkal járatták le az egészségügyet, és külföldön rágalmazták Magyarországot

– mondta, hozzátéve, hogy a laboratóriumok mostanáig több mint 860 ezer PCR-vizsgálatot végeztek a nemzetközi standardok alapján, túlnyomórészt ingyenesen.

Köszönet érte az egészségügyi dolgozóknak! 

– zárta a Fidesz frakcióvezetője a Gyurcsány Ferencnek szóló üzenetét. 

🤬 “Kutya nehéz” higgadtan fogadni Gyurcsány kioktatását és újabb hazugságait. Ha a kormány megfogadta volna az ő...

Közzétette: Kocsis Máté – 2020. október 17., szombat