Salamon
0 °C
13 °C

Több mint ezerötszáz pedagógus kezdte meg az újraélesztés-oktatói képzést

2020.10.17. 06:21

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának segítségével 1542 pedagógus újraélesztés-oktatói képzését kezdtük meg – adta hírül az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. 

Mint írják, a pedagógusok négy óra e-learning képzést követően négy óra gyakorlati felkészítésben részesülnek az Országos Mentőszolgálat oktatóitól. 

Ötszáz pedagógus már elvégezte az e-learning tanfolyamot, százan pedig már gyakorlati felkészítésben is részesültek. A tanfolyam elvégzésével „alapszintű újraélesztés-oktató" minősítést kapnak, így mostantól az összes 7. osztályos diák újraélesztés oktatását el tudják majd végezni

– olvasható a bejegyzésben.

Mint megírtuk, aEmberi Erőforrások Minisztériuma 75 ezer hetedik osztályos tanuló újraélesztési ismereteinek elsajátítását támogatta az idén, valamint felhívta a figyelmet az Országos Mentőszolgálat által kifejlesztett, mindenki számára ingyenesen letölthető ÉletMentő telefonos applikációra is – írta Facebook-oldalán Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.

Évente mintegy kétezer magyar ember életét menti meg az idejében megkezdett újraélesztés. Az újraélesztés világnapján...

Közzétette: Kásler Miklós – 2020. október 15., csütörtök