Megkezdődött az apadás a Sajón, a Bódván és a Hernádon

2020.10.18. 17:33

A Sajó–Bódva–Hernád-vízrendszeren a felső és a középső szakaszokon már mindenhol elindult a lassú apadás, a vízgyűjtő területeken nem kell újabb csapadékra számítani a jövő héten – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap az MTI-vel.

Az elmúlt napokban az Index is beszámolt a hazai folyók áradásáról, amely miatt még ma reggel is közlekedési fennakadások voltak, és több települést csak nehezen vagy egyáltalán nem lehetett közúton elérni.

A vízügy tájékoztatása szerint a Sajó Sajópüspökinél csütörtök reggel tetőzött, Sajószentpéternél és Felsőzsolcánál pénteken este. A folyó alsó szakasza a Hernád torkolata alatt a Hernádon érkező árhullám miatt még lassan árad.

A Hernád Hidasnémetinél csütörtök este tetőzött, Gesztelynél szombaton késő este, azóta apad a folyó.

A Bódván Hidvégardónál csütörtök reggel következett be a tetőzés, Szendrő szombati, hosszan elhúzódó tetőzése után este megindult a lassú apadás.

Az Ipoly Ipolytarnócnál csütörtök délben tetőzött. Nógrádszakálnál szombaton éjjel egy újabb kisebb, az I. fokú szinttől elmaradó tetőzés alakult ki 310 centiméterrel, vasárnap reggel 269 centimétert mértek.

A tájékoztatás szerint a Bodrogon kisebb vízszintemelkedés várható, amely azonban elmarad az I. fok szintjétől.

Kapcsolódó

Elzárta az árvíz a világtól Hernádszentandrást

Tovább emelkedik a vízszint, mára várják a tetőzést.  • Hírek
  • Hírek