Halálra gázolt a vonat egy nőt Szárligetnél

2020.10.19. 15:08

Nem sikerült megmenteni annak a 66 éves nőnek az életét, akit hétfő délelőtt gázolt el egy Budapestről Hegyeshalom felé tartó gyorsvonat a Komárom-Esztergom megyei Szárliget térségében. Az idős asszony a peronon egy átjáróban vélhetően figyelmetlen volt. A vonat hiába próbált vészfékezni és hangjelzést adni, már nem tudott megállni. Nagy valószínűség szerint a B+N Referencia Zrt. egyik, a Szárligeti Vasútállomáson takarítói munkát ellátó dolgozóját gázolta el Szárligetnél, de az áldozat azonosítása jelenleg még folyamatban van.

Az Index érdeklődésére a rendőrség és a katasztrófavédelem is megerősítette a tragédia tényét. A tatabányai tűzoltók érkeztek biztosítani a helyszínt, akik segítettek leszállítani azt a körülbelül hatvan embert is, akik a vonaton utaztak.

.

A MÁV tájékoztatása szerint a helyszínelés ideje alatt csak egy vágányon közlekedtek a vonatok, így akár fél órás kérésekkel is számolni kellett hétfő délelőtt. Kora délután azonban helyreállt a rend, és újra fennakadás nélkül járnak a vonatok.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport