Hiányolja a boncolásokat a koronavírus-tagadó magyar orvos

2020.10.20. 19:38

Továbbra is a Magyar Orvosi Kamara Heves megyei elnöke marad, illetve tovább praktizál Ózdon és Salgótarjánban az az ortopéd szakorvos, akit a közelmúltban bocsátottak el a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból koronavírus-szkeptikus állításai miatt. Pócs Alfréd az InfoRádiónak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy november 3-án dolgozik utoljára a gyöngyösi kórházban. 

Nehéz lesz a betegeknek, van, amikor egy nap alatt 80 beteg is megfordul ott. Négy órát rendelnek a többiek, én nyolcat rendeltem

– mondta az orvos, hozzátéve, gyöngyösi kórházban januárig tele az előjegyzési naptár, így tehát akinek most fáj a térde, nagyon rosszul jár, el kell mennie máshova, más városba.

Pócs Alfréddal október elején közölte a kórház vezetése, hogy nem tart igényt a munkájára. A 25 éve a kórházban dolgozó orvos azóta több helyen is elmondta, hogy nem tagadta a koronavírus-járványt, de úgy véli, hogy boncolás nélkül nem lehet kijelenteni, ki mibe halt bele, miközben a koronavírus-áldozatok számának emelkedésével lecsökkent az influenza halottjainak száma.

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház közleménye szerint Pócs Alfréd a szakrendelései alatt nem használt maszkot, amivel veszélyeztette az ellátottak, valamint a vele egy rendelőben lévő szakdolgozó egészségét.

Nyilvános vírustagadó konferenciákat is tartott, amelyekről több sajtóorgánum is beszámolt. Harmincnapos felmondási idővel, törvényesen mondták fel vállalkozói szerződését.

 A kórház szerint az ortopédiai betegek ellátásának biztonsága továbbra is megmarad.