Matek-, latin- és hébervizsgákkal folytatódik ma az őszi érettségi

2020.10.20. 10:17

A matematika írásbelikkel folytatódnak kedden az őszi érettségi vizsgák. Délután latin és héber nyelvből tartanak írásbeliket.

Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott közleménye szerint matematikából középszinten 290 helyszínen 1933, emelt szinten 20 helyszínen 130 diák ad számot tudásáról. A vizsgákat a járványügyi óvintézkedések betartásával rendezik.

A matematika középszintű írásbelije 180 percig tart. A vizsgázók 45 perc alatt az I. feladatlapot, majd 135 perc alatt a II. feladatlapot oldják meg, a feladatlapokon belül a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be.

A 10-12 feladatot tartalmazó I. feladatlap az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzi. A II. feladatlap két részre oszlik: az A rész három (egy vagy több kérdésből álló) feladatot, a B rész három, egymással megegyező pontszámú feladatot tartalmaz, amelyekből a diákoknak kettőt kell megoldaniuk, és csak ez a kettő értékelhető.

Matematikából középszinten angol, német és horvát nyelven is vizsgáznak.

Délután latin és héber nyelvből tartanak írásbeliket. Latin nyelvből középszinten 16 helyszínen 53, emelt szinten négy helyszínen 15 diák tesz vizsgát. Héber nyelvből emelt szinten egy helyszínen négy vizsgázó érettségizik.