Még spórolhat is, ha vonatozik a hosszú hétvégén

2020.10.20. 18:35

Az ünnep és a háromnapos munkaszünet miatt változik a vasúti közlekedési rend: október 22-én pénteki, 23-án szombati, 24-én ünnepnapi, 25-én a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok – tájékoztatott a Mávinform. 

A vasúttársaság a forgalmasabb vonalakon, a lehetőségekhez képest, több kocsival indítja az InterCity-vonatokat – közölték. Ugyanakkor bizonyos népszerűbb utazási időpontokban gyorsan megtelnek az InterCityk, ezért érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket, illetve gyors-, sebes- vagy személyvonatot választani – olvasható a közleményben. 

Továbbá felhívták a figyelmet arra is, hogy az InterCityken kívül a gyors-, sebes-, illetve személyvonatokat is választhatják az utasok. Kiemelték, hogy érdemes a csúcsidőn kívüli – a menetrendi keresőben @ jellel jelölt – járatok között is keresgélni.

Az általában alacsonyabb kihasználtságú, csúcsidőn kívül közlekedő járatokkal ugyanis 20 százalékos kedvezménnyel lehet utazni,

amennyiben legalább 100 kilométer távolságra online vásárolt e-vonatjeggyel veszik igénybe. A kedvezménnyel a Budapest–Szombathely/Zalaegerszeg, Budapest–Tapolca, Budapest–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa/Keszthely, Budapest–Pécs, Budapest–Eger/Sátoraljaújhely, Budapest–Záhony, Budapest–Békéscsaba–Lőkösháza és Budapest–Szeged viszonylatokon legalább 100 kilométer távolságra közlekedő, @ jellel jelölt vonatok utasai élhetnek.

Arról is tájékoztatnak továbbá, hogy a gyermekek, a családosok, a tanulók, a diák- és felnőttcsoportok és a nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel.

A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt október 22-én 10:00-tól október 25-én éjfélig vehetik igénybe.

Az utasokat pedig arra kérik a továbbiakban is, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és ne feledjék el, a maszk használata nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik.