Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
2 °C
9 °C

Maruzsa Zoltán négy fal közé zárná a gyerekeket az őszi szünetre

D MTI20200508003
2020.10.21. 13:40

A koronavírus-fertőzési láncok megszakítására is alkalmas lehet a pénteken kezdődő őszi szünet az iskolákban – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára szerdán az M1-en.

Maruzsa Zoltán szerint fontos, hogy a gyerekek a tíznapos szünetet családi körben töltsék, ne csoportos rendezvényeken, szabadidős programokon.

Az államtitkár hozzátette, az őszi szünetben minden oktatási intézményben elvégzik a fertőtlenítő takarítást. Ötvenkilenc iskolában, ahol a koronavírus a rendkívüli szünet és a tantermen kívüli, digitális munkarend ellenére sem tűnt el, a honvédség bevetésével aeroszolos fertőtlenítést is végeznek – mondta Maruzsa Zoltán.

Az államtitkár kiemelte, hogy az iskolákban és óvodákban bevezetett megelőző intézkedések sikeresen lassítják a járvány terjedését: a legfrissebb adatok szerint 3000 óvoda közül csak 64-ben van rendkívüli szünet, ez, illetve a tantermen kívüli digitális munkarend az iskolák mindössze hat százalékát érinti.

Szerdán 1423 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 50 180 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 48, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1259 főre emelkedett. 

Kapcsolódó

Újabb elkeserítő rekord: 48 koronavírusos magyar beteg halt meg az elmúlt 24 órában

2023 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 201-en vannak lélegeztetőgépen.

(Borítókép: Maruzsa Zoltán. Fotó: kormany.hu / Botár Gergely / MTI)