Hárommiliárd forintot kap az SZFE

2020.10.21. 09:39

Korábban már bejelentette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy az Orbán-kormány mintegy hárommilliárd forintot bocsát a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rendelkezésére. Az erről szóló határozat kedd este meg is jelent a Magyar Közlönyben – írja az mfor

E szerint a pénzt azért kapja az egyetem, hogy a színház- és filmművészeti képzés megfeleljen a XXI. századi követelményeknek. Azé a Vidnyánszky Attila-féle alapítványé lesz, amelyet a hallgatók már egy ideje nem hajlandók elismerni. A közlönybeli található határozat felszólítja Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, hogy kössön támogatási szerződést az alapítvánnyal. 

A felsőoktatásért felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) korábban úgy nyilatkozott, hogy a modellváltás megítélése egy belső vita, amit a szakmának kell rendeznie, ezért nem ültek le egy asztalhoz az SZFE hallgatóival.

A hárommilliárd forintból egyébként 1,5 milliárd forint képzésre jutna, félmilliárd forint infrastruktúra-fejlesztésre, 200 millió forint bérfejlesztésre, a maradékból pedig még futhatja campus építésére, bérlésre, illetve tartalékképzésre is. 

Közben az egyetemen őszi szünetet rendelt el a vezetés, de a hallgatók nem hajlandók elhagyni az egyetem épületeit, annak ellenére sem, hogy a vezetés következményekkel fenyegeti az épületfoglalókat.