Hosszabbítót kapott ajándékba Niedermüller Péter az erzsébetvárosi Fidelitastól

2020.10.22. 05:54

Látványos performansszal indult szerda délelőtt az önkormányzat képviselő-testület ülése Erzsébetvárosban, ahol a Fidelitas aktivistái elosztókat osztottak ki a baloldali kerületvezetésnek. 

Az Önkormányzati.tv felvételén az első 30 másodpercben látható az akció:

Az akcióra azután került sor, hogy a múlt héten áramlopás miatt tartott házkutatást a rendőrség a VII. kerületi önkormányzat épületében. Mint a Demokratikus Koalíció közleményéből kiderült, az ügy érintettje Borka-Szász Tamás, a párt önkormányzati képviselője volt. Borka-Szász ennek hatására azonnal lemondott tisztségéről, és kilépett a DK-ból. 

A kerület DK-s polgármestere a kínos ügyre Facebook-oldalán reagált, ahol azt írta:

Egy párttársam, akivel együtt dolgozunk tavaly nyár óta az önkormányzati kampányban, majd a választási győzelem után az önkormányzatban, csúnyán cserben hagyott. Vagy talán még ennél is erősebben kellene fogalmaznom. Elárult.

A kormánypárt ifjúsági szervezete azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és a szerdai testületi ülés elején hosszabbítókat adtak a képviselőknek, Virágh Előd, a Fidelitas erzsébetvárosi elnöke pedig gratulált a polgármesternek az „újabb lopáshoz”.

A baloldal 10 év után lopni tért vissza. Ha a polgármesternek, a baloldali városvezetés valamennyi tagjának, a...

Közzétette: Virágh Előd – 2020. október 21., szerda

Bár az ülésen nem volt napirenden az áramlopás ügye, de Vattamány Zsolt, a Fidesz helyi frakcióvezetője mégis behozta később a témát a testület elé, ahol arról kérdezte a DK-s polgármestert: hogyan fordulhatott elő, hogy senki nem tudott a kerületvezetésben arról, hogy Borka-Szász milyen illegális tevékenységet folytat az önkormányzati irodájában, valamint hogy indult-e belső vizsgálat az ügyben. 

Niedermüller Péter azzal vágott vissza, hogy ennek nincs semmi köze az aktuálisan tárgyalt napirendhez, a kérdéseire pedig majd a nyomozóhatóság fog választ adni. Ugyanakkor hozzátette azt is, hogy amióta átvették a kerületet, azóta számtalan esetben kellett már büntetőfeljelentést tenniük az előző, fideszes városvezetéssel szemben, számításaik szerint legalább 1,5 milliárd forintos kár érte miattuk az önkormányzatot.