Két és fél év fogházat kértek a rendőrtisztre, aki véletlenül megölte vadásztársát

2020.10.22. 16:40

Az autóban sült el a vadászfegyver, mert a rendőrtiszt nem ürítette ki a puskáját. A véletlen lövés a társát a fején találta el, aki azonnal meghalt – írta meg a sonline.hu.

A tavaly február 25-i eset vádlottja magaslesvadászaton vett részt egy hivatásos vadász társaságában a Somogy megyei Szóládon. A vadászat végeztével elfelejtette a csőre töltött fegyvert kiüríteni és bebiztosítani. Amikor igazgatni kezdte lőfegyverét, vétlen lövést adott le, és a bal hátsó ablakon keresztül fejbe lőtte a sértettet, aki sérülés miatt a helyszínen életét vesztette.

Mivel figyelmetlenségével a vadászlőfegyverekre vonatkozó előírásokat megszegte, a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt a rendőrtiszt ellen a Siófoki Járásbíróságon.

A nyomozó ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság előkészítő ülésén az elkövetőt a beismerésre való tekintettel 2 év 6 hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítéljék, és 5 évre tiltsák el fegyver viselésével járó foglalkozásoktól.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport