Itt a legjobb egyházi iskolák listája

2020.10.22. 08:01

Az idén is a fővárosi Deák Téri Evangélikus Gimnázium vezeti az egyházi iskolák rangsorát, és tartja második helyét a budapesti Piarista Gimnázium. A dobogó harmadik fokára a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium kapaszkodott fel – írta az eduline.hu a HVG kiadványára hivatkozva.

A gimnáziumok rangsorában az első ötven helyezettből nyolc egyházi fenntartású, közülük a legelőkelőbb helyen, a tizenhetediken, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium áll.  

Kapcsolódó

Újra kiállította a bizonyítványt a magyar iskolákról a PISA-teszt

A magyar 15 évesek eredménye kicsit javult, de így is gyenge: kijöttek a legfrissebb PISA-eredmények, Kína tarol, mi a futottak még kategóriában.A rangsor összeállításának fő szempontjai: a nappali tagozatos tizedik évfolyamosok 2019-es kompetenciamérésének eredményei matematikából és szövegértésből, a nappali tagozatosok érettségi eredményei matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből és idegen nyelvből, valamint a felsőoktatási felvételin egyetemre-főiskolára bejutott diákok átlagpontszáma.    • Tippek
  • Hírek