A tüntetések miatt lezárásokra számíthatunk Budapesten

2020.10.22. 18:39
A Budapesti Közlekedési Központ közleményben tájékoztatta az utasokat az október 23-i hosszú hétvége budapesti közlekedési változásairól.

A járványhelyzet miatt elmaradnak a szokásos október 23-i nemzeti ünnep alkalmából tartott programok, egyedül a Kossuth Lajos téren rendezik meg a zászlófelvonást, ezért pénteken hajnali 5 órától délelőtt fél 11-ig a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Haller utca–Soroksári út és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik. A BKK a Szent István körút felé utazóknak a 15-ös vagy a 115-ös buszt ajánlja.

Péntek délután és este, 16 és 22 óra között demonstrációk miatt változik több belvárosi járat útvonala, ezért érdemes lesz metróra szállni a felszíni járatok helyett. A tüntetések miatt a Műegyetem rakpart, Szent Gellért tér, Szabadság híd, Fővám tér, Belgrád rakpart, Március 15. tér, Kossuth Lajos utca, Astoria, Rákóczi út és Uránia útvonal le lesz zárva. Péntek reggel 8 órától a Rákóczi útra csak a BKK járművei hajthatnak be.

A lezárások által érintett felszíni járatok az alábbiak szerint változik:

 • Az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz 17 órától a lezárások feloldásáig két szakaszra osztva közlekedik:
 1. 18 óráig pesti végállomásától a Blaha Lujza térig, budai végállomásától a Szent Gellért térig. A kimaradó szakaszon a metróvonalakat érdemes igénybe venni.
 2. 18 órától a lezárások feloldásáig pesti végállomásától a Blaha Lujza térig, budai végállomásától az Astoriáig. A kimaradó szakaszon az M2-es metrót érdemes igénybe venni.
 • A 9-es busz délután öt óra és háromnegyed hat között a Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút helyett a Nagykörúton át közlekedik, ezért nem érinti a Kálvin tér és a Báthory utca–Bajcsy-Zsilinszky út közötti megállóit, továbbá Óbuda felé a Szentkirályi utca megállót sem. A Nagykörúton a 9-es buszra a 923-as éjszakai járat megállóiban lehet felszállni.
 • A 15-ös és a 115-ös busz délután öt óra és háromnegyed hat között a Nyugati pályaudvar és a Gyöngyösi utca, illetve Árpád híd között, rövidített útvonalon közlekedik.
 • A 47-es és a 49-es villamos délután fél öt és háromnegyed hat között pesti megállóit nem érinti, a Deák Ferenc tér helyett a Batthyány térig lehet utazni vele.
 • A 72-es trolibusz várhatóan délután öt és hat óra között két szakaszra osztva közlekedik: az Orczy tértől a Fővám térig, Zugló vasútállomástól pedig a Deák Ferenc térig.

A megállási tilalmakról és lezárásokról itt talál bővebb információt.

Menetrendek

A fővárosi közösségi közlekedési járatok 

 • október 22-én, csütörtökön a pénteki menetrendjük szerint,
 • október 23-án, pénteken az ünnepnapi menetrendjük szerint,
 • október 24-én, szombaton a szombati,
 • október 25-én, vasárnap pedig a vasárnapi menetrendjük szerint közlekednek.

A BKK javasolja, hogy a hosszú hétvégén is a BKK Futár alkalmazással tervezzék utazásukat, amely valós idejű járatinformációk alapján az optimális útvonalat ajánlja fel úti céljuk eléréséhez. • Tippek
 • Hírek