Már most hétvégén is sűrűbben járnak a fővárosi temetői járatok

2020.10.23. 10:55

Az október 23-i hosszú hétvégén is sűrűbben, nagyobb kapacitású járművekkel, illetve rendkívüli járatokkal közlekednek a temetőket érintő villamosok és buszok a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Az Új köztemető könnyebb megközelítése érdekében október 23., péntektől a 37-es villamos minden nap napközben a temetőig jár, továbbá a temetőt érintő autóbuszvonalakon nagyobb, csuklós autóbuszok közlekednek.

A sírkertek egyszerűbb megközelítéséért már a halottak napját megelőző két munkanapon, október 29-én és 30-án, csütörtökön és pénteken napközben egyes vonalakon nagyobb kapacitást biztosít a közlekedési vállalat. 

Október 31-én és november elsején, szombaton és vasárnap a temetőket érintő vonalakon nagyobb járművek közlekednek sűrűbb követési idővel, illetve rendkívüli temetői járatok is segítik a temetőkbe utazókat.

November 1. mindenszentek ünnepe, november 2. a halottak napja a keresztény világban. Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor. A halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való megemlékezéssé.