Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

Magyarország is aláírta a nők egészségéért és a családért létrehozott megállapodást

2020.10.23. 10:41

Többek között az Egyesült Államokkal, Lengyelországgal és Brazíliával együtt Magyarország is aláírta a Genfi Konszenzus Nyilatkozatát – írta meg honlapján az amerikai egészségügyi minisztérium.

Az eredetileg Genfbe, a Egészségügyi Világszervezet (WHO) ülésére tervezett eseményre a járvány miatt egy virtuálisan megtartott ceremónián került sor. Az aláírók kinyilvánították szándékukat, hogy törekednek a nők jobb egészségügyi ellátására, az élet megóvására, a családnak, mint a társadalom alapegységének megerősítésére és végül a nemzetállamok önálló cselekvésének megvédésére a globális politikában. A nyilatkozat tagjai e pontban külön kiemelték, hogy minden államnak joga van szuverén módon, saját hatáskörben, külső nyomástól mentesen dönteni az abortuszról.

Az aláírók között szintén szereplő Szaúd-Arábia, Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek, Irak, Szudán, Dél-Szudán,  Líbia vagy Uganda nem éppen a nők jogainak képviseletéről híres.

Kapcsolódó

A hatgyerekes szépségkirálynő, aki a nők jogai ellen harcolt

A Mrs. America nagyszerű sorozat egy antifeminista mozgalmár és a nők jogai mellett kiálló aktivisták hosszú és ádáz küzdelméről.