Cseh Katalin szólt, ő is szívesen felugrana a fideszesek 35 millió forintos bulivonatára

2020.10.24. 12:40 Módosítva: 2020.10.24. 13:15

A Momentum EP-képviselője levelet írt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Biriben 35 millió forintos uniós támogatásból kialakított, Le Til nevű luxuskúria megálmodójának, Szálku Istvánnak, a helyi fideszes polgármester szintén fideszes önkormányzati képviselő fiának. Cseh Katalin azt állítja, hogy szeretne tartani egy rendezvényt a kúriában. A workshop az elképzelései szerint vagy az EU-s források hatékony, korrupció nélküli elköltésével foglalkozna, vagy a hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatási lehetőségeit helyezné a fókuszba.

Nemrég az Index is megírta, hogy a kúria ifjúsági szálló építésére nyerte el a 35 millió forintos EU-s támogatást, amihez képest esküvők és a felső tízezernek szánt fényűző partik helyszíneként működik.

Cseh Katalin kérte, hogy a kúria küldje el neki az árajánlatát, illetve a szabad időpontokat. A politikus az Európai Bizottság illetékes szervéhez fordul, hogy indítson helyszíni ellenőrzést, és derüljön ki, mire és hogyan használták fel a forrásokat.

A helyszínen nézem meg, mire költötték a 35 milliós uniós támogatást Esküvők és luxuspartik helyszíneként működik az a...

Posted by Cseh Katalin on Saturday, October 24, 2020