Cserben hagyta áldozatát egy nő a büntetőfékezés után, felfüggesztett börtönt kaphat

2020.10.26. 10:21

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés és a segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat egy sofőrrel szemben, aki miatt egy másik autós felborult. 

DSC 0024
Fotó: mku.hu

A vádirat szerint a 42 éves nő 2020 januárjában Kaposvárról kifelé haladt, amikor még a lakott terület végét jelző tábla előtt beérte a vétlen vezető autóját, aki betartotta az útszakaszon érvényben lévő 30 kilométer/órás sebességkorlátozást. Ez annyira feldühítette a vádlottat, hogy vezetőtársát megelőzve háromszor is büntetőfékezéssel akarta megleckéztetni.  Az utolsó alkalommal azonban a másik vezető lesodródott az úttestről, és az út menti füves területen járművével a feje tetejére állt. A szerencsétlenül járt autós nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a baleset okozója viszont segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Kapcsolódó

Felbosszantott, megbosszultam egy büntetőfékezéssel

A rendőrség és a különböző csatornák is sorra osztják meg a felvételeket a szabálytalan és veszélyes manőverekről. Utánajártunk, mi játszódik le közben a büntetőfékezőben, a belső sávban tötymörgőben, és mit mond a KRESZ, meg a Btk.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést  indítványozott a vádlottal szemben, és kérte eltiltását a járművezetéstől.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport